Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آخرین روز‌های هفته گذشته، دنیای هنر باز هم سوگوار فقدان یکی از هنرمندان نامدارش بر اثر کرونا شد. علی گلستانه، از نقاشان بنام معاصر به‌دلیل عوارض ناشی از کرونا درگذشت.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در آخرین روز‌های هفته گذشته، دنیای هنر باز هم سوگوار فقدان یکی از هنرمندان نامدارش بر اثر کرونا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی گلستانه، از نقاشان بنام معاصر به‌دلیل عوارض ناشی از کرونا درگذشت. این هنرمند که ۱۰روز در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان توس تهران بستری بود در حالی که مقدمات بازگشتش به منزل فراهم شده بود، دارفانی را وداع گفت و پیکر او ۱۵مهر در طالقان به خاک سپرده شد. محمد گلستانی، معروف به علی گلستانه سال۱۳۱۹ در تهران متولد شد. او نقاشی را نزد علی‌اصغر پتگر آغاز کرد و پس از آن به دبیرستان جم رفت و با بسیاری از هنرمندان مطرح معاصر هم دوره بود. او سال۱۳۳۸ دیپلمش را گرفت و سپس وارد دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران شد و سال‌ها بعد به اسپانیا رفت و سال۱۳۶۶ بازگشت و تا پایان عمر در ایران ماند. آثار مرحوم گلستانه به‌ویژه مجموعه نقاشی‌های طبیعت او از شهرت به‌سزایی برخوردار است و تکنیک منحصر به فردش در طراحی و آبرنگ او را از سایر هنرمندان متمایز کرده است. توجه به اقلیم‌های جغرافیایی متفاوت در مناظری که خلق می‌کرد او را به نقاش ویژه‌ای بدل کرده بود و تأثیر زندگی در نقاط مختلف دنیا در آثارش به‌خوبی مشهود است. او نیز مانند نقاشان هم‌دوره خود علاقه بسیاری به پرتره و پیکره انسان داشت و آثار قابل‌توجهی نیز از او به یادگار مانده است. او تاکنون پرتره بسیاری از افراد از جمله خود و دوستانش را به تصویر کشیده و تک چهره‌هایی از هنرمندان و شاعرانی همچون جلال آل‌احمد، سیمین بهبهانی، مصطفی دشتی، فروغ فرخزاد، لیلی گلستان، زویا پیرزاد، مصطفی دشتی، محمد مقدم و... را روی بوم نقاشی‌اش آورده است. مرحوم گلستانه در طول سال‌های فعالیتش نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی متعددی در ایران و خارج از کشور برپا کرد.

استاد علی‌اکبر صادقی، نقاش برجسته معاصر و از چهره‌های ماندگار که دوستی نزدیکی با مرحوم گلستانه داشت در گفتگو با جام‌جم درباره این هنرمند نامدار و تأثیر آن بر هنر‌های تجسمی ایران صحبت کرد.

استاد صادقی در ابتدای این گفتگو با ابراز تأسف از درگذشت علی گلستانه و با اشاره به دوستی قدیمی با وی گفت: ما به دبیرستان جم قلهک می‌رفتیم و با آیدین آغداشلو، عباس کیارستمی و علی گلستانه هم‌مدرسه‌ای بودیم. با این‌که من از همه آن‌ها بزرگ‌تر بودم و دو سال هم رفوزه شدم، اما همیشه اوقات‌مان را با یکدیگر به شوخی و خنده می‌گذراندیم و دوستان خوبی بودیم.

علی همیشه در مدرسه آخر می‌شد

این هنرمند در ادامه گفت: علی گلستانه عاشق نقاشی بود و در دوران مدرسه هم نقاشی می‌کرد، اما ما خیلی به او محل نمی‌گذاشتیم. آن زمان در دبیرستان نمایشگاه برگزار می‌شد؛ خاطرم هست من همیشه اول بودم، آیدین دوم و آقای افجه‌ای سوم می‌شد و علی هم آخر. او این مواقع نگاهی به من می‌کرد و من هم می‌خندیدم و به او می‌گفتم علی جون من سه سال از تو بزرگ‌ترم و در نتیجه سه سال هم بیشتر کار کردم!

صادقی ادامه داد: همین چیزهاست که آدم را هنرمند می‌کند، واقعا اول و دوم‌شدن اهمیتی ندارد. شاید بسیاری از هنرمندان بزرگ دنیا نتوانستند وارد بازار شوند، اما بزرگ‌ترین هنرمندان زمان خودشان شدند که علی هم یکی از آنهاست.

این چهره ماندگار با اشاره به ادامه دوستی‌اش با مرحوم گلستانه در ایام دانشگاه گفت: پس از دبیرستان هم به دانشکده هنر‌های زیبا رفتیم؛ البته من یکی دوسالی زودتر وارد دانشکده شده بودم و پس از آن آیدین و علی با هم آمدند دانشکده. آن‌ها با بچه‌های دیگر خیلی شوخی می‌کردند و در همه آتلیه‌ها رفت‌وآمد داشتند و جزو دانشجویان شلوغ دانشکده بودند. من دانشکده را به‌خاطر سربازی ۱۲سال طول دادم و آن‌ها فارغ‌التحصیل شده و رفتند، اما همچنان بیرون از فضای دانشکده همدیگر را می‌دیدیم؛ البته عباس کیارستمی را هر روز می‌دیدم، تقریبا آیدین را هم همین‌طور، اما علی گلستانه پس از درگذشت برادرش گوشه‌گیر و منزوی شده بود و بعد‌ها که از هردوی ما سن‌وسالی گذشت و پیر شدیم گاهی اوقات در نمایشگاه‌ها همدیگر را می‌دیدیم. اتفاقا چند وقت پیش یک نمایشگاه طراحی داشتم و یک روز علی آمد و از دیدنش بسیار خوشحال شدم.

آزادی‌قلم گلستانه زبانزد همه هنرمندان بود

وی درباره ویژگی‌های سبک هنری مرحوم گلستانه این‌طور گفت: زمانی که علی به اسپانیا رفت و پس از مدتی به ایران بازگشت واقعا نقاش فوق‌العاده‌ای شده بود. او سبک خاصی برای خودش داشت که بسیار خوب و ویژه بود. علی گلستانه بیشتر آبرنگ کار می‌کرد و آن آزادی قلم آبرنگی که نمی‌توان در نقاشی هرکسی پیدا کرد را با خود داشت و آزادی قلمش همیشه زبانزد هنرمندان بود.

صادقی با یادآوری شخصیت این هنرمند فقید عنوان می‌کند: علی گلستانه آدم بسیار مثبتی بود و فکر می‌کنم بهترین لغت برای توصیف او همین باشد؛ بله! یک آدم مثبت و خبر درگذشت او واقعا مرا متأثر کرد. چند نفر از دوستان خوبم مانند خسرو سینایی و علی‌اکبر عالمی نیز به دلیل کرونا از دنیا رفته‌اند و حالا هم علی گلستانه از میان ما رفته است.

اگر کرونا نبود...

وی ادامه داد: باید واقعیت را بپذیریم که دنیا همیشه همین بوده و این شتری است که در خانه همه می‌خوابد و هرکسی به طریقی از دنیا می‌رود. متأسفانه درحال‌حاضر به دلیل کرونا نمی‌توان هیچ مراسمی برگزار کرد و در غیر این صورت تمام هنرمندان ایران برای بزرگداشت گلستانه می‌آمدند و در مراسم او حاضر می‌شدند. مطمئنم همه به یاد او هستند و حتما بزرگداشت‌های خیلی خوبی برای او برگزار خواهد شد. علی گلستانه یکی از کسانی است که حتما تاریخ هنر ایران از او به‌خوبی یاد می‌کند.

 

منبع: جام جم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علی گلستانه نقاشی بیماری کرونا ویروس کرونا هنرهای تجسمی علی گلستانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۳۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد

مهرناز قربان‌پور هنرمند خوشنویس که ۲ اثر از او در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمده است، درباره برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار مهر بیان کرد: نمایشگاه با کیفیت خوبی برگزار شده است. به ویژه در شرایطی که نمایشگاه برگزار کردن کار سختی شده است و انگیزه کافی از سوی هنرمندان وجود ندارد، به همین دلیل در فضای کلاسیک خوشنویسی، کمتر شاهد برگزاری چنین رویدادهایی هستیم و نمایشگاه گروهی با این کیفیت کمتر برگزار می‌شود.‌

وی با تاکید بر اینکه کیفیت برگزاری نمایشگاه توسط بخش خصوصی بسیار محسوس است، گفت: به طور قطع اگر جایی بخواهد از هنرمندان حمایت کند بخش خصوصی است، کسانی که در فروش آثار هنری و گالری‌داری تخصص دارند، هم در برگزاری نمایشگاه موفق‌ترند و هم در فروش آثار می‌توانند موفق‌تر عمل کنند. مطمئناً اگر بخش خصوصی به این عرصه ورود کند، اتفاقات خوبی می‌تواند به لحاظ حرفه‌ای برای هنرمندان بیفتد.

این هنرمند خوشنویس درباره نمایشگاه «روایت باران» توضیح داد: نمایشگاه «روایت باران» از چند جهت متفاوت است؛ اختصاص یک بخش به نمایش آثار قدما جالب توجه است، همچنین از اساتید پیشکسوت آثاری به نمایش درآمده و نشان از گزینش خوب در انتخاب آثار دارد. در مجموع نمایشگاه شسته رفته و خوبی است. مدت‌هاست این اتفاقات کمرنگ شده و نمایشگاه خوب، کم می‌بینیم.

وی تاکید کرد: به اعتقاد من، خوشنویسی ما ظرفیت بسیار بالایی دارد، هنرمندان خوبی در این عرصه داریم که زحمت بسیاری می‌کشند که نیاز به حمایت دارند. به هر حال وقتی حمایت‌های خوبی از یک هنرمند شود، مطمئناً آثار فاخر و بهتری خلق می‌کند. اما وقتی نه فضایی برای ارایه آثار وجود داشته باشد و نه فضایی برای فروش آن، انگیزه هنرمند کاهش پیدا می‌کند.

قربان پور در پایان گفت: حضور افرادی که تخصص دارند و سال‌هاست در این حوزه فعالیت دارند، کار بلد هستند و می‌توانند ارایه‌های قوی و حرفه‌ای و خوبی داشته باشند، مغتنم است و مطمئناً چنین حرکت‌هایی به بهبود وضعیت هنر کمک می‌کند.

اولین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» توسط گالری تخصصی هنرهایی ایرانی و اسلامی «ترانه باران» در فرهنگسرای نیاوران برپا شده و تا پایان اردیبهشت همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ دایر است.

کد خبر 6097681

دیگر خبرها

  • «کشتی نیکی» حامل کمک‌هایی برای غزه به العریش مصر رسید+ تصاویر
  • جنگ و آمریکا به روایت اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • در جنگ با ایران انتظار چه چیزی داریم؟ پاسخ اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • انتخاب اصلح پایه گذار ایران قوی و مستقل است
  • «آفرینش تو برای ما مهم است» در برج آزادی آغاز به کار می‌کند
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • فریادهای الله اکبر و شادی مردم غزه در پی اعلام خبر آتش‌بس+ فیلم
  • فیلم| فریادهای الله اکبر و شادی مردم غزه در پی اعلام خبر آتش‌بس
  • «قلیچ» به مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران رسید
  • علی اکبر صالحی با سفیر عربستان دیدار کرد